Reisbestemming onbekend dankzij srprs.me

Wie op stedentrip wil en ervan houdt om zich te laten verrassen, kan bij de reisorganisatie srprs.me ('surprise me') een reis naar een onbekende bestemming boeken. Onze journalist Annemique de Kroon waagt de sprong.

Annemique schrijft: “Of ik de spanning nog aankan, vraagt srprs.me per e-mail een week voor ik op reis ga. Nou, dat gaat prima, maar het begint wel prettig te kriebelen. Op de dag van vertrek ontcijfer ik op Schiphol de code van de kraskaart die de reisorganisatie me heeft gestuurd. Zo onthul ik de bestemming: ik ga naar Helsinki! Ik heb me natuurlijk niet kunnen voorbereiden, maar gelukkig blijkt Helsinki een stad die zich makkelijk laat ontdekken: hij is niet te groot, schoon, overzichtelijk en vol met vriendelijke Finnen die goed Engels spreken.”

“Bij Klaus K, mijn hotel in het centrum, huur ik een fiets en voor ik het weet peddel ik langs oude, houten villa’s aan de Töölönlahti-baai midden in de stad. Op de veranda van een van de villa’s worden koffie en kaneelbroodjes geserveerd en heb ik uitzicht over de baai en Finlandia-talo, een met marmer bekleed congrescentrum met concertzaal uit 1971, ontworpen door de wereldberoemde Finse architect Alvar Aalto.”

Het volledige artikel is te lezen in de november-uitgave van Plus Magazine.

Cadeau

Reisorganisatie srprs.me komt speciaal voor de decembermaand met een feestelijke giftcard. Leuk voor onder de kerstboom of in de zak van Zwarte Piet, om bijvoorbeeld een dierbare twijfelaar over te halen om een verrassingstrip te maken. Wie heel gul is, kan een complete trip cadeau doen, maar het is ook mogelijk om alleen een bijdrage aan een verrassingstrip te geven. De gever bepaalt namelijk zelf het te schenken bedrag. De giftcard van srprs.me is vanaf 1 december hier te bestellen.