Waarom iedereen Groenland gezien moet hebben

Groenland is niet zomaar een reisbestemming. Het is op pad gaan met honden, genieten van ruige gletsjers en in slaap vallen onder een sprookjesachtige oranje-paarse hemel.

Uitersten

Reizen op Groenland is heen en weer geslingerd worden tussen uitersten. Genieten en 'afzien' gaan hand in hand. Je voelt de ijswind en de bittere vrieskou, maar er zijn overdag ook intens warme zonnestralen. ’s Avonds beginnen de honden te janken en wordt het besneeuwde landschap urenlang ondergedompeld in paarse en oranje pasteltinten. Een unieke ervaring.

Ruige rotsen en prachtig wild

Om je heen lijkt het alsof beeldhouwers aan het werk zijn geweest. Overal steken grillige stukken groen en azuurblauw gletsjerijs uit het zee-ijs omhoog. Het landschap met ruige rotsen, gletsjers en ijskappen verveelt geen moment. Het Groenlandse decor wordt ook nog eens aangevuld met een hoop wild: van poolvossen, zeehonden en sneeuwuilen tot grotere dieren zoals ijsberen, walrussen en zelfs walvissen. 

Kijktip!

Het tv-programma 3 Op Reis maakte een reportage in Groenland van de gigantische ijskap waar de cameraploeg ging kamperen. Het is de op-een-na grootste ijskap ter wereld, na Antarctica. Met name midzomernachten maken het tot een bijzondere en onwerkelijke ervaring. Bekijk hier de reportage.

Ook wij gaan in 2018 het Groenlandse sprookje van dichtbij bekijken. Gaat u mee?