Zo bespaart u op uw hotelboeking

Op internet wordt u overspoeld door mooie hotelaanbiedingen, maar hoe weet u of die aanbieding inderdaad de beste deal is? Met de volgende tips bespaart u flink op uw hotelboeking.

Vergelijk sites

Waarschijnlijk een open deur, maar besparen loont echt. En dan hebben we het niet over de hotels A en B die nog geen 100 meter van elkaar liggen, maar over één bepaald hotel op verschillende sites. Hiervoor kunt u een zogenoemde metazoekmachine gebruiken, een platform dat meerdere sites met elkaar vergelijkt. Een aantal sites die dit doen, zijn bijvoorbeeld HotelsCombined, Genius Hotels en trivago. Tip: gebruik er meerdere naast elkaar om zeker te weten dat u de goedkoopste deal vindt.

Boek een nieuw hotel

Nieuwe hotels hanteren vaak een zogenaamde ‘soft opening’. Dit houdt in dat ze de eerste paar weken na opening kamers voor lage prijzen verhuren. U kunt dit zien als een soort proefperiode, want er is kans dat nog niet alles in het hotel helemaal in werking is. Een fitnessruimte die nog niet in gebruik is bijvoorbeeld. Neemt u daar genoegen mee, dan betaalt u vaak een lage prijs. Op Google kunt u eenvoudig zoeken met de zoekterm ‘new hotel openings’ met de naam van de plaats of regio waar u wilt verblijven.

Annuleer uw boeking en boek opnieuw

Als u uw hotel via een boekingsite hebt geboekt, let er dan op of die site u de mogelijkheid biedt om vlak voor vertrek – 24 tot 48 uur – kosteloos te annuleren. Sommige bieden namelijk deze optie. Controleer in de periode dat u mag annuleren de kamerprijs nogmaals: het is heel goed mogelijk dat het hotel op dat moment een last-minute tarief hanteert. Annuleer dan uw boeking en boek opnieuw. Houd hiermee echter wel rekening met de mogelijk dat een ander u voor kan zijn.

Neem andermans reis over

Reizigers die moeten annuleren, maar geen annuleringsverzekering of mogelijkheden tot gratis annuleren hebben, kunnen hun reis of verblijf aanbieden via speciale websites. Voor u een mogelijkheid om deze reizen of verblijven met korting over te nemen. Sites die zich hierop richten, zijn bijvoorbeeld Roomer Travel en CancelOn. Hier kunt u op locatie en aantal sterren zoeken.

Boek via een touroperator

Veel mensen stellen hun eigen reis samen vanwege het voordeel om alles naar keuze te kunnen regelen. Maar een reisorganisatie of touroperator biedt vaak aantrekkelijke totaalpakketten. Door de grote concurrentie stunten dit soort organisaties vaak met prijzen, bijvoorbeeld een gratis overnachting bij een minimum aantal nachten.

Regel uw eigen ontbijt

Een ontbijtbuffet is vaak heerlijk, maar u betaalt er dik voor. Door uw eigen ontbijt te regelen, kunt u veel geld besparen. Alternatieven voor het dure ontbijt in het hotel vindt u vaak vlak naast de deur, in cafés en broodjeszaken.

Zoek de rustige wijken op

Een stedentrip met het hotel midden in het centrum? Ideaal, maar wel duur. En dat terwijl er rondom het centrum vaak wel een of meerdere wijken liggen waar de hotelprijzen een stuk minder hoog zijn.

Bed & Breakfasts

Hoeft u niet per se te verblijven in een groot hotel? Let dan ook eens op Bed & Breakfasts op de plaats van bestemming. Vaak zijn deze niet alleen goedkoper, maar ook gezelliger door het informele contact met de eigenaar(s).

Bron(nen):