AOW toeslag tijdig aanvragen

Getty Images

Ik werk nu nog, maar overweg te stoppen als ik over anderhalf jaar 62 ben, heeft mijn man die nu al AOW ontvangt nog recht op een toeslag AOW?

Voordat u een besluit neemt over wel of niet stoppen met werken en wanneer, moet u weten hoe het zit met de toekomst van de toeslag-AOW. De algemene regel is dat het recht op de toeslag-AOW voor de jongere weinig of niet-verdienende partner komt te vervallen voor een ieder die na 1 april 2015 de eerste AOW ontvangt. Partners die al voor 1 april 2015 een toeslag-AOW ontvangen behouden die totdat de jongere partner zelf meer inkomen heeft dan de toeslag-AOW of wanneer de jongere partner zelf AOW gaat ontvangen. Het recht op de toeslag-AOW vervalt ook voor partners die al wel AOW ontvangen voor april 2015, maar pas na die datum een nieuwe of hogere toeslag-AOW aanvragen.

Stopt u in 2015 met werken, dan zal uw partner dus geen toeslag-AOW voor u ontvangen. Beter stopt u in 2014 met werken en vraagt uw partner de toeslag dan ook voor u aan, hij behoudt dat deze toeslag totdat u zelf AOW gaat ontvangen. Stoppen met werken na april 2015 levert u een gat op van tenminste €725 bruto.

Auteur 
  • Nico van Scheijndel
Bron 
  • geldenrecht.nl