De meest gezochte vergoedingen in aanvullende verzekeringen

Getty Images

Consumenten zoeken naast de gebruikelijke vergoedingen als fysiotherapie het meest naar de vergoeding van steunzolen. Dat blijkt uit een analyse van bijna 650.000 vergelijkingen van zorgverzekeringen die in de periode 1 t/m 13 december 2013 op de site van Independer zijn gemaakt.

De top 5 meest gezochte specifieke vergoedingen zijn:
1.    Steunzolen
2.    ADHD-medicijnen
3.    Chiropractie
4.    Podotherapie
5.    Vaccinaties

Dit lijstje komt vrijwel overeen met de top 5 van een jaar geleden. Een mogelijke verklaring voor de populariteit van steunzolen is dat ze duur zijn (120 – 150 euro per paar). En niet alleen ouderen gebruiken ze, ook kinderen krijgen ze vaak aangemeten.

Beste dekking steunzolen
Wie alleen steunzolen vergoed wil hebben, is het voordeligst uit met het Aanvullend 2-pakket van de HEMA. De premie voor deze verzekering is 12 euro per maand. Steunzolen worden in dit pakket tot 200 euro vergoed. Een ruime vergoeding dus ten opzichte van de premie. Bovendien biedt het Aanvullend-2 pakket nog andere vergoedingen, zoals beperkte dekking (tot 200 euro) voor ADHD-medicijnen.

Beste dekking ADHD-medicijnen
Mensen die ADHD-medicatie volledig vergoed willen hebben, zijn het beste af bij VGZ Natura + Top Pakket (via Aevitae) met een premie van 116,78 euro per maand. Vanwege de hoge kosten voor ADHD-medicijnen is deze verzekering zeker zijn geld waard. Want de vergoeding bedraagt 500 euro.

Wilt u zelf zorgverzekeringen vergelijken?
Gebruik de vergelijker op PlusOnline en sluit direct af >>

 

Auteur 
  • David de Wilde
Bron 
  • Independer