Goedkoopste koopwoning in Kerkrade

Getty Images

Wie een goedkoop huis wil kopen, moet naar de grensstreek. De gemiddelde koopsom in Kerkrade is met nog geen €125.000 het laagste in Nederland. Het nabijgelegen Heerlen staat ook bij de 5 goedkoopste gemeenten.

De andere 3 goedkoopste gemeentes liggen in Groningen: Het Bildt, Delfzijl en Pekela. Dit blijkt uit cijfers van Woningmarktcijfers.nl, die de gemiddelde koopsom in alle Nederlandse gemeenten op een rij heeft gezet. Bovenaan de lijst staan gemeenten in het Gooi en de duinstreek: Laren, Blaricum, Bloemendaal, Wassenaar en Naarden. Daar zijn de huizen het duurst.

Prijsdaling
In de lijst zijn de koopsommen vergeleken met vorig jaar. In veel gemeenten zijn de gemiddelde prijzen fors gedaald, soms met meer dan 15% zoals in Blaricum, Naarden, Heeze-Leende, Lochem, Bergambacht, Castricum en Vianen.

In de 10 grootste gemeenten zijn de koopsommen met gemiddeld 5,8% gedaald vergeleken met 2012. In vergelijking met 2008 bedraagt de daling 14,0%. Beide dalingen zijn vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde.

www.woningmarktcijfers.nl/nieuws/duurste_koopwoningen_in_laren%2C_de_goedkoopste_in_kerkrade.htm
www.woningmarktcijfers.nl/downloads/20131203-ranglijst-gemeenten-2013.pdf

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • geldenrecht.nl