Haalt u alles uit uw zorgverzekering?

Zorgverzekeraars regelen niet alleen het betalen van de zorg. Ze bieden steeds meer. Zoals wachtlijstbemiddeling of het organiseren van een second opinion. Haalt u alles uit uw zorgverzekering?

Zorgverzekeraars hebben hun dienstverlening de laatste jaren uitgebreid. Zo bieden veel verzekeraars tegenwoordig de diensten aan van een zorgcoach of zorgadviseur. Dat is iemand die advies geeft over zorg die past bij uw situatie, en helpt om uw bezoek aan arts of specialist goed voor te bereiden.

Wachtlijstbemiddeling
Denk aan hulp bij wachtlijstbemiddeling: op uw verzoek kijkt de zorgcoach bij welk ziekenhuis de wachttijd voor bijvoorbeeld een operatie aan de knie het kortst is. Ook kan een zorgcoach helpen bij het vinden van de juiste zorgverlener en het regelen van een second opinion.
 
Zorgverzekeraar Agis gaat nog een stapje verder, daar kunt u terecht met specifieke 'vrouwenvragen' bijvoorbeeld over bekkenbodemklachten, zwangerschap en de overgang. Nieuw is ook dat u onder meer een online huisarts, psycholoog of fysiotherapeut kunt raadplegen, die binnen twee dagen antwoord geeft op de gestelde vraag.

Waarom al die extra service?
Als u wilt, kunt u zelfs een health check (gezondheidscontrole) aan huis krijgen. Korting geven op fitness en gratis dieetadvies verstrekken, dat doen verzekeraars natuurlijk niet zomaar. Helpen om gezond te blijven is een vorm van preventie om de zorgkosten te beperken. Met de stijgende zorgkosten in het achterhoofd kunnen we daarom meer van dit soort acties (die ons bij de dokter weghouden) verwachten.

Overstappen
Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk en bespaar vele honderden euro's!

vergelijken

Auteur 
Bron 
  • geldenrecht.nl