Schaatsen in het buitenland

Getty Images

Zit er weer geen Elfstedentocht in deze winter? Geen nood! In het buitenland kun je prachtige schaatskilometers maken over diepzwart ijs.

De bekendste:

Weissensee (Oostenrijk)

Veruit de bekendste plek om op natuurijs te schaatsen is de Oostenrijkse Weissensee. Het meer is twaalf kilometer lang en op sommige plaatsen zelfs bijna honderd meter diep. Jaarlijks vindt daar een alternatieve Elfstedentocht plaats, een toertocht met afstanden van 100 en 200 kilometer. In 2021 kan dat van 19 tot en met 22 januari.

info@weissensee.nl of www.weissensee.nl

De langste:

Lipnomeer (Tsjechië)

De langste natuurijsbaan ter wereld ligt bij de Tsjechische wintersportplaats Lipno. Het traject tussen Lipno nad Vltavou en het dorpje Frymburk heeft een lengte van elf kilometer en een breedte van achthonderd meter. Leuk feitje: het is een hele tijd de trainingsbasis van drievoudig olympisch kampioen langebaanschaatsen, Martina Sáblíková, geweest!

info@lipno.info of www.lipno.info

De mooiste:

Reschensee (Italië)

In het Italiaanse Zuid-Tirol, net over de grens met Oostenrijk, ligt op een hoogte van 1500 meter de idyllische Reschensee. Het meer is zes kilometer lang en één kilometer breed, en is een populaire bestemming voor de internationale schaatsliefhebbers. 

De beste

Runnmeer (Zweden)

Het Runnmeer in Midden-Zweden is al voor de dertiende keer gekozen als beste schaatslocatie van Zweden, met prachtig hard ijs dat tussen de 15 en 40 centimeter dik is. Het meer heeft de langste geveegde natuurijs schaatsbanen van Europa. 

christian@runnwinterweek.se of https://www.schaatseninzweden.nl

Schaatsen

Bron 
  • PlusMagazine