Stap op de fiets in Meimaand Fietsmaand!

Nog maar een weekje en dan is het zover: Meimaand Fietsmaand! Honderden bijzondere fietsroutes in heel Nederland. Van een korte route bij u in de buurt tot een compleet weekeindje weg in een onbekende streek. Nederland ontdekken op de fiets was nog nooit zo leuk!

Ontdek bijvoorbeeld Flevoland als fietsprovincie. Op 1, 2 en 3 mei is er een bijzonder openingsweekeinde op Flevoboulevard. Dat begint al Missing media-item.meteen bij het officiële startsein. Minstens tien burgemeesters houden op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen een spannende burgemeestersrace. In een estafette strijden ze tegen elkaar op een ligfiets, een step en een gewone fiets. 

Daarna proberen schoolkinderen en fietsers het wereldrecord fietsbel bellen te verbreken. Er zijn meer dan 850 bellers nodig, dus komt u meebellen, vrijdag 1 mei om 12.00 uur?! Dan kunt u daarna meteen genieten van bijzondere demonstraties van onder meer ligfietsen, trikes en skeeleren.  Allemaal activiteiten die u in de zomer bij FlevOnice kunt doen. Ook kan iedereen een rondje fietsen over de 5 kilometerbaan. En natuurlijk moet u de Souvenirtocht niet missen. U krijgt een rugzak mee en onderweg op de prachtige route van 25 tot 45 kilometer door bossen, polder en over dijken krijgt u allemaal kadootjes. Van de Souvenirtocht kunt u overigens ook genieten in de rest van de maand mei.

Andere fietsopties 

Wilt u liever op een andere dag of in een andere streek fietsen? Keus genoeg! Maak bijvoorbeeld een van de mooie molentochten in Gelderland of Brabant in het molenweekeinde van 9 en 10 mei. Of verken Zeeland tijdens de Zeeuwse fietsdag op 9 mei. U vertrekt vanuit Breskens voor een route van 35 kilometer. Komt u met een groep, dan is er zelfs gratis een meefietsende gids beschikbaar. En in de haven van Breskens zijn allerlei optredens om start en finish extra feestelijk te maken.

Missing media-item.Maar u kunt ook fietsen in Leeuwarden, door de kop van Noord Holland, rondom Houten…wat u maar wilt.

Zoek de route die het best bij u past met onze online routezoeker. Kijk op www.lekkerweg.nl/fietsmaand!

Auteur 
  • NBTC en Plus Magazine