Tandarts gaat rekening voorschieten

Getty Images

Tandartsen kunnen de tandartsrekening tot maximaal €240 voorschieten voor patienten die meedoen aan het nieuwe financiele product Ixorg. De AFM - Autoriteit Financiele Markten - heeft Ixorg op 16 oktober een vergunning verleend voor het aanbieden van leningen.

De bedoeling van Ixorg is dat patiënten via hun tandarts iedere maand een bedrag opzij zetten om daarmee de tandartsrekening te betalen. Verzekerden die hogere kosten hebben dan hun spaartegoed, krijgen een rekening thuisgestuurd, maar ze kunnen ook rood gaan staan bij de tandarts. Deze roodstand kan niet hoger zijn dat het jaarlijkse spaarbedrag en er is een maximum van €240. Voor het voorschieten wordt geen rente berekend.

Verzekering
Naast het maandelijkse spaarbedrag betaalt de patiënt €4,85 per maand voor een calamiteitenverzekering en voor de dienstverlening van Ixorg. De calamiteitenverzekering dekt gebitsschade door ongelukken tot €10.000. Het minimale maandelijkse spaarbedrag is €2 per maand. De minimale kosten bedragen dus €6,85 per maand. De patiënt blijft eigenaar van zijn spaarbudget, zodat het mogelijk is om flink te sparen en zo een dure ingreep te financieren.

Bron

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • geldenrecht.nl