Tips & trucs voor dikker haar

Getty Images

Extra volume, extensions, haarwerk of haartransplantatie? U leest hier de tips en trucs voor dikker haar.

Extra volume

De badkamer is dé plek om uw haar meer volume te geven. Om te beginnen zijn er shampoos met onder andere ­vitamine B5 die het haar voller doen lijken. Ook mousse, droogshampoo en volumepoeder zijn op en top dikmakers. Daarnaast geven touperen, grove rollers en föhnen ­‘tegen de draad in’ het haar een megavolume.

Extensions

Met extensions verandert elk kapsel in een weelderige ­haardos. Nieuw en bij uitstek geschikt voor dun haar is ­YellSL Hair Weaving, ontwikkeld door de bekende ­haardeskundige Marielle Bastiaansen. Bij deze extensions wordt 100 procent natuurlijk haar zonder was, lijm of ­chemicaliën onzichtbaar met de hand door het eigen haar geweven. Vanaf €250 via www.yellsl.nl.

U kunt uw haar ook dikker en voller laten lijken met de Flip In Hair, een onzichtbare draad waaraan plukjes echt haar zijn bevestigd. Als een soort haarband schuift u de Flip In Hair in het haar. U haalt hem er zelf weer net zo makkelijk uit. De Flip In Hair wordt op kleur en maat gemaakt in de kapsalon. Vanaf €200 via www.hairworkxx.nl.

Haarwerk

Bij een confectiepruik (van echt haar) is het belangrijk dat deze door een specialist op maat wordt gemaakt. De basis van een haarwerk is namelijk elastisch. Als de pruik niet goed aansluit op het hoofd, kan hij afwaaien of irriteren. Dat geldt ook voor een gedeeltelijk haarwerk (toupet). De ­kosten van een haarwerk variëren. Een confectiepruik kost tussen de €400 en €800. De prijs van een pruik die speciaal wordt gemaakt is tussen de €2000 en €3000. Bij een medische indicatie zal de zorg­verzekeraar €393 vergoeden. Heeft u een ­aanvullende verzekering, dan komt daar nog een ­bedrag bij. Gespecialiseerde haarwerkers hebben een ­keurmerk van de ANKO of SEMH. Een ­haarwerkspecialist is bijvoorbeeld Sikkenk in ­Haarlem (www.haarspecialisten.nl).Haartransplantatie

Nieuw is Folliculaire Unit Extraction: één voor één worden gezonde haarzakjes met een fijne naald uit het ‘donor­gebied’ gehaald en getransplanteerd naar de kalere plek. Eenmaal getransplanteerd gaan deze haren in principe een leven lang mee. De kosten zijn moeilijk aan te geven. ­Afhankelijk van de grootte van het gebied en de dichtheid van het haar kan de behandeling tussen de €1500 en €8000 kosten. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke ­verdoving. Een kliniek met veel ervaring met vrouwelijke kaalheid is Haartransplantatie in Bussum (www.haartransplantatie.nl).

keraste

 

1. Kérastase Bain Stimuliste GL bevat arginine, een stof die de hoofdhuid stimuleert. Verkrijgbaar via kappers. €20,25.
Redken

2. Redken Intra Force Hair Advance Treatment is een geconcentreerde hoofdhuidkuur. €33,65. 

Keune
3. Keune Care Line for Men Fortify Shampoo geeft de haardos van mannen meer volume. €18,90.
keunezwart

4. Speciaal voor mannen: Keune Fortify Lotion Liposomen. Bevat ginseng en is rijk aan vitamine B. €17,95.

Vichy

5. Vichy Dercos Neogenic Shampoo bevat stemoxydine, dat slapende haarzakjes ‘wakker schudt’. €11,35.
Nioxin
6. Nioxin Diaboost stimuleert de hoofdhuid en laat het haar voller lijken. €50.
vichydercos
7. Vichy Dercos Neogenic bevat stemoxydine in geconcentreerde vorm. Een kuur van drie maanden kost €89,99.
aveda

8. Fijn haar krijgt meer volume met Aveda Invati Exfoliating Shampoo. Bevat ginseng en is rijk aan B-vitaminen. €28.

 

TRUDY KUNZ over uiterlijkheden

Even geen fraaie lokken
Vindt u andermans kapsel ook altijd mooier, voller en overtuigender dan het uwe? Ik wel. Zelfs als ik naar mijn ­fotootje in dit artikel kijk, denk ik met een licht ­gevoel van afgunst: wat zit dat mens d’r haar leuk! Het voelt niet alsof ik dat mens ben. Zo leuk zit mijn haar nóóit. artikel

Trouwens, de kans dat mijn haar op enigerlei wijze zit op het moment dat u dit leest, is nul komma nul. Waarschijnlijk springt, hangt of ragebolt het. Rond de ­jaarwisseling puilt mijn ­koelkast namelijk uit van de overgebleven kerst­spijzen. Ik hoef in geen dagen naar ­buiten en voel mij dus ook niet verplicht om mijn haar in een ander model te brengen dan de huiselijke ­net-uit-mijn-bed-look.

Tussen Kerst en Nieuwjaar verander ik over de hele ­linie in een tijdelijke slons. Al dan niet in een slobber­trui bivakkeer ik met een boek op de bank, om onder het ­twijfelachtige genot van een kopje gezondheidsthee bij te komen van de doorstane kerstdiners. Niets is heerlijker dan de boel eens lekker de boel te laten. Geen gel, geen mousse, geen masker en geen wax. Gewoon laten pieken die ­handel. ­

Oudejaarsavond is vroeg ­genoeg om naar de föhn te grijpen. Straks sta ik daar weer, voor die spiegel, in een vruchteloze poging de fraai vallende lokken op bovenstaande foto te ­evenaren. Misschien moet dat mijn ­goede voornemen worden: stoppen met vergelijken. En als ik dan toch een ideaal wil nastreven, laat ik dan mijn pasfoto als voorbeeld nemen. Die boeventronie met ­pluishaar overtref ik met glans, zonder de geringste ­inspanning.
Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine