Zelfs na ziekte nog steeds onbeperkte dekking fysiotherapie mogelijk

Getty Images

Het is voor mensen die veel fysiotherapiebehandelingen nodig hebben nog steeds mogelijk om van zorgverzekering over te stappen. Dat blijkt uit een analyse van Verzekeringssite.nl

“Nog steeds bieden 7 zorgverzekeraars pakketten aan met een onbeperkt aantal fysiotherapiebehandelingen en hanteren geen medische selectie. De premies van deze pakketten gaan wel steeds meer omhoog, omdat vooral mensen die veel zorg gebruiken deze pakketten nemen,“ licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe.

Pakketten met onbeperkte fysiotherapie zonder medische selectie

[[image file="2013-12/schermafbeelding-2013-12-17-om-13.59.30.png" ]]

Het wordt steeds moeilijker voor mensen die onbeperkte fysiotherapie willen om over te stappen. Ten opzichte van vorig jaar schroeven meer verzekeraars de vergoeding van hun aanvullende pakket terug of hanteren medische selectie of schrappen pakketten. De Friesland Zorgverzekeraar biedt bijvoorbeeld niet meer haar meest uitgebreide pakket aan. Menzis heeft haar vergoeding voor fysiotherapie verlaagd van 100% naar 40 behandelingen. PNOzorg hanteert vanaf 2014 medische selectie op haar meest uitgebreide pakket. Hierdoor kunnen mensen, die veel zorg gebruiken niet meer naar deze zorgverzekeraars overstappen.

“Vorig jaar konden mensen die onbeperkt fysiotherapie vergoed wilden nog bij 13 verzekeraars terecht. In 2014 kunnen nieuwe klanten nog maar bij 7 verzekeraars terecht waarbij ze geen gezondheidsverklaring hoeven in te vullen,” licht Erik Hordijk toe.

Premiestijgingen
“Mensen die veel zorg gebruiken hebben niet alleen steeds minder keuze. Ze moeten ook steeds meer betalen voor hun aanvullende verzekering,” aldus Hordijk. Uit een analyse naar de premies van vrij toegankelijke uitgebreide pakketten blijkt dat deze bijna allemaal zijn gestegen. Het Supervip pakket van de Aevitae is zelfs met bijna 35% gestegen. De duurste aanvullende verzekering is van Delta Lloyd (€ 131,95).

Daniël de Rijke
Gisteren ontstond ophef over de overstapmogelijkheden naar aanleiding van een brief van ex-kankerpatiënt Daniel de Rijke. Hij wilde graag overstappen naar een andere zorgverzekering, maar hij werd geweigerd. Hij schreef daarom minister Schippers van Volksgezondheid een brief. De minister heeft hierop gereageerd dat voor mensen met een vergelijkbaar verhaal nog voldoende keuzemogelijkheden zijn.

Gebruik onze Geld & Recht vergelijker, en sluit direct een nieuwe verzekering af. >>

[[image file="2012-11/vergelijk_knop.jpg" ]]

Auteur 
  • David de Wilde
Bron 
  • geldenrecht.nl