Groot onderzoek naar ouderenmishandeling

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel ouderen precies het slachtoffer zijn van mishandeling. Een groot onderzoek moet dit in kaart gaan brengen.

Het initiatief komt van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn. "Het is belangrijk, want ouderen moeten veilig zijn en zich veilig voelen, zowel thuis als in een tehuis." Van Rijn wil een preciezer beeld krijgen van de problematiek. Naast het aantal slachtoffers moet duidelijk worden met welke vormen van mishandeling ouderen te maken krijgen.

Van Rijn beweert dat goed onderzoek naar het vraagstuk even duurt en 'niet morgen klaar' is. Op dit moment wordt gesproken met het Sociaal en Cultureel Planbureau over de opzet van het onderzoek.

De campagne Het houdt niet op, niet vanzelf is al eerder gestart om mishandeling van ouderen te voorkomen en aan de kaak te stellen. Cijfers over het aantal slachtoffers zijn er vooralsnog niet.

Plus Magazine deed de afgelopen maanden onderzoek naar financiële uitbuiting van ouderen. De resultaten van dit onderzoek leest u in het volgende nummer dat 25 september verschijnt.

Bron(nen):