Meerderheid Pluslezers kijkt niet naar lijsttrekkersdebat

Getty Images

Ruim de helft van de bezoekers op PlusOnline (56%) is niet van plan om de grote tv-debatten tussen politici te gaan volgen. 'Ik kijk niet meer naar die poppenkast.'

Dat blijkt uit onze wekelijkse stelling, die luidde: 'ik ga de tv-debatten zeker volgen'. Er werd in totaal zo'n 400 keer gestemd. Uitslag: 44% eens, 56% oneens.

De meeste 50-plussers op onze website gaan dus niet kijken naar zowel het debat van de NOS als dat van RTL. 14% vindt het simpelweg niet interessant genoeg, terwijl 42% zijn of haar stem van andere zaken laat afhangen. Eerder concludeerden we al dat 50-plussers massaal het vertrouwen in politici zijn kwijtgeraakt.

"Haha", lacht Aat42. "Moeten we nu echt lachen on zo veel onzin? Dacht het niet." MarMart voegt daaraan toe: "Een groot toneelspel, net een kleuterklas." Volgens H. Lemmers heeft het weinig zin om de debatten te gaan volgen: "Politiek zijn coulisses. De werkelijke macht ligt bij het grote geld."

"Ik laat mijn stem niet afhangen van een paar TV-debatten", laat ook TJ Dekker weten op PlusOnline. Jolanda de Bie zegt op Facebook dat zij de politieke uitzendingen voorheen wel altijd volgde, maar dit jaar niet meer. "Het hielp toen niet bij het vormen van een mening, van mijn stem." "Je gaat toch niet stemmen op een partij omdat iemand een leuke kop heeft of omdat hij goed kan kletsen?" reageert A. Wassink verbaasd.

Ook J. Tiekstra ziet persoonlijk het nut van de debatten niet: "Er wordt veel gezegd, maar als er daden moeten komen is opeens alles weer anders. Ik baseer me op uitspraken en daden uit het verleden, en hoop dan maar dat men de rug recht houdt."

De bezoekers op onze website die wél naar de tv-debatten gaan kijken, gaven daar geen reden voor.