Plus Podcasttip: Tweede Kamerverkiezingen 2021

Tweede Kamerverkiezingen 2021
Getty Images

Stemwijzers, tv- en radiodebatten, kranten en tijdschriften, er zijn veel manieren om je te informeren over de standpunten van de politieke partijen. Maar er zijn nu ook enkele zeer informatieve podcasts die je kunnen helpen je stem te bepalen. Wij zetten ze op een rij.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp

Politiek verslaggevers Joost Vullings (o.a. EenVandaag) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de week door, met analyses, geruchten en voorspellingen. Sinds half februari ligt de nadruk op de komende Tweede Kamerverkiezingen en de campagnes.

Haagse zaken

In Haagse zaken bespreekt politiek redacteur Lamyae Aharouay van NRC wekelijks actuele zaken uit Den Haag. Uiteraard besteedt Haagse zaken in deze maanden vooral aandacht aan de aanloop naar de verkiezingen.

Koorts

Ook De Volkskrant is onlangs een politieke podcast begonnen over de verkiezingen: Koorts. Daarin kun je je iedere week laten bijpraten door Sheila Sitalsing, Pieter Klok, Gijs Groenteman en de Haagse redactie.

Kiesmannen

Kiesmannen is een podcast die eigenlijk wordt gemaakt voor jongeren. Toch is dit een tip voor iedereen die zich wil verdiepen in de verkiezingen en de standpunten van de partijen; veel complexe zaken worden namelijk op een heldere manier uitgelegd.

Betrouwbare bronnen

Deze podcast wordt gemaakt door politiek verslaggever Jaap Jansen en historicus Pieter Gerrit Kroeger. De aflevering hebben soms een historische invalshoek, maar in aanloop naar de verkiezingen in maart komen ook de lijsttrekkers van de verschillende partijen aan het woord.

Wijsneuzen

Ook Dagblad Trouw heeft een eigen podcast: Wijsneuzen. Hierin gaan oud-hoofdredacteur Frits van Exter en politicoloog Menno Hurenkamp wekelijks op zoek naar opvallende campagnezaken. Wat zeggen de lijsttrekkers, wat bedoelen ze en waar hoor je ze niet over?

Auteur 
  • Redactie