Stelling: stemmen is nu belangrijker dan 4,5 jaar geleden

Getty Images

Na ruim 4 jaar het kabinet-Rutte II is de tijd nu gekomen dat de kiezer een oordeel mag uitspreken. De belangrijkste thema's zijn de ouderenzorg, de gezondheidszorg, de EU, de AOW-leeftijd, en sinds de diplomatieke rel met Turkije ook de invulling van het Nederlanderschap. Staat er volgens u dit jaar meer op het spel dan 4,5 jaar geleden? Of zijn deze verkiezingen niet belangrijker dan andere jaren?

Gaan we verder op dezelfde weg, of een andere richting op? Dat is momenteel de grote vraag. 70% van de kiezers heeft op maandag nog altijd geen definitieve keus gemaakt. In de peilingen staat een groepje partijen op ongeveer hetzelfde aantal zetels (15-25) zonder dat er iemand bovenuit springt. Het kan dus nog alle kanten op. Maar hoe betrouwbaar zijn peilingen eigenlijk nog? Vier jaar geleden zat men er al flink naast, men verkeek zich op de Brexit, de recente overwinning van President Trump in Amerika kwam voor de 'pollsters' als een totale verrassing. De wereld is in 2016 ingrijpend veranderd.

Onder veel mensen heerst onzekerheid en het gevoel dat Nederland nu voor een belangrijke keus staat: welk pad volgen wij de komende jaren? Gaan we verder op de weg die door VVD en PvdA is ingezet? Dat lijkt sowieso onwaarschijnlijk, want beide partijen staan op een flink verlies. Maar hoe het dan wel verder moet, met welke partijen, dat is koffiedik kijken.

Stem eens of oneens en laat onderaan deze pagina een reactie achter.

Auteur