Koning: 'In Nederland moeten mensen kunnen rekenen op goede zorg'

Prinsjesdag 2015 en de zorg

Er gaat meer geld naar zorg, zo blijkt uit de Troonrede. Maar waar gaan de miljoenen naar toe?

Koning: ,,Iedereen wil gezond en zelfstandig oud worden. Als dat op enig moment niet meer kan, willen mensen kunnen rekenen op goede ondersteuning en zorg, voor een waardige oude dag. Er komt structureel 210 miljoen euro beschikbaar om de zorg in de verpleeghuizen te verbeteren en ruimte te maken voor meer persoonlijke aandacht."
Plannen:
- Patiënten in een verpleeghuis krijgen 1.000 euro per jaar extra voor dagbesteding. In de praktijk moet dit er voor zorgen dat de bewoners een uurtje per vijf dagen aandacht krijgen van een begeleider.
- Er  komt 133 miljoen beschikbaar voor betere zorg in verpleeghuizen en 100 miljoen voor de opleiding van personeel in verpleeghuizen.

Koning: ,,Veel maatregelen zijn net ingegaan. De grote opgave is nu om ze goed en zorgvuldig uit te voeren, met aandacht voor onbedoelde en ongewenste gevolgen, zeker voor de meest kwetsbaren. De regering werkt daar de komende jaren intensief aan. Waar mensen in de knel komen, zijn aanpassingen nodig, zoals bij het persoonsgebonden budget."
Plan:
- Er wordt 20 miljoen vrijgemaakt voor de persoonsgebonden budgetten (pgb). Het geld dient voor de compensatie van problemen rondom de pgb-hervormingen.

En verder:
- De stijging van de ziektekostenverzekering valt iets lager uit dan verwacht. Er werd 10 euro voorspeld, maar nu spreekt men van 7 euro. Het eigen risico, dat al jaren sterk stijgt,  groeit nu alleen mee met de inflatie.

- De zorgtoeslag stijgt voor enkele groepen. Welke groepen is nog niet duidelijk.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent de zorg, de zorgkosten en uw zorgverzekering? Meld u dan nu aan voor onze Zorg Update.

3 Comments

Door vincent (niet gecontroleerd) op vr, 18-9-2015 - 15:17

Ben van plan om GEEN MEDICIJNEN meer te slikken ect kan 2x eigen risico niet meer betalen.
dan gebeurt er wat en dat word dan een stuk duurder .
Wat mij betreft hoeven ze helemaal niks te doen ,zo is er ook niks meer aan het leven.

Door fpo (niet gecontroleerd) op do, 17-9-2015 - 13:17

Natuurlijk kan de koning dit zo gemakkelijk zeggen. Zijn ideeën zijn helaas een heel klein tipje van de ijsberg om werkelijk goede verzorging te geven aan zijn burgers. Bovendien krijgt hij zó ontzettend veel aan inkomen wat wij, arme burgers, moeten ophoesten, en elk jaar wéér méér, dat hij zich geen seconde bezorgd hoeft te voelen als hem wat zou mankeren.
Daarnaast werd al terecht gezegd dat dit kabinet stelselmatig beloften verbreekt, zodat er van dit kabinet absoluut niets positiefs te verwachten valt. Nee, men gaat lekker door met het verarmen van zijn burgers, en hen in een groeiende ellende te laten storten. Zijzelf hebben daar immers totaal geen last van, van hun plannenmakerijen, dat geldt immers voor burgers en niet voor hun!
Het wordt echt hoog tijd dat alle Nederlanders eindelijk eens gaan beseffen dat hun kiesstemmen niet deugen, want onbenul is de enige reden waarom wij allemaal in het ongeluk gestort worden.....!!!!

Door hvt (niet gecontroleerd) op do, 17-9-2015 - 07:49

dit geld zal verdwijnen in de zakken van de bobo's aan de top in de zorg. Het zal misschien maar voor een deel gaan naar de mensen die het hard nodig hebben. Tevens moet het geld ergens vandaan komen en dat zullen uw belastingcenten zijn. Dus maak u nog niet blij met deze beloften want we hebben ook nog steeds 1000 euro tegoed van Rutte, maar dit kabinet breekt beloften voordat ze überhaupt nog uitgevoerd moeten worden.