Aardappel­salade met warm-gerookte zalm en doperwten

Getty Images

Alleen eten? Samen eten is leuk, maar wat als je alleen bent? Dan kun je de maaltijden ook heel lekker en gezellig maken voor jezelf. Zoals met dit recept van diëtist Mary Stottelaar.

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
20

Ingrediënten

  • 150 gram kleine biologische aardappelen
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram doperwten (vriezer)
  • 1 kropje little gem sla of roma sla
  • 100 gram warmgerookte zalm
  • 2 lepels zure room (of Griekse yoghurt)
  • Verse munt

Bereiding

Boen de aardappelen schoon, halveer ze en kook ze in 15 minuten gaar. Snij de bosuitjes inringen en meng deze met olijfolie, 1 eetlepel citroensap, peper en zout. Giet de aardappelen af en meng ze met de dressing.

Doe kokend water bij de doperwten, laat ze 2 minuten staan, giet ze af en laat goed uitlekken. Was en droog de sla en snij de blaadjes in stukjes. Verdeel de sla over een groot plat bord. Schep de aardappelen en de doperwten erover.

Pluk de zalm in stukjes en verdeel deze over desalade. Roer de zure room los met de rest van het citroensap en wat peper en zout en besprenkel dit samen met wat muntblaadjes over de salade.

Iets pittiger

De aardappelsalade wordt iets pittiger als je een theelepel geraspte mierikswortel (uit een potje) door de dressing roert.

1x koken, 2x eten

Wil je elke avond snel aan tafel, kook dan slim. Maak bij tijdrovende klusjes (zoals aardappelen koken, pastasaus maken of stoofvlees laten sudderen) meteen een grote hoeveelheid. De saus en het stoofvlees kun je invriezen in eenpersoonsporties. De aardappelen bewaar je gekookt twee tot drie dagen in de koelkast: een fijne basis voor stamppot, gebakken aardappelen of een salade.

 

 

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine