Afvallen en op gewicht blijven: aardappelen geroosterd uit de oven

Dit is een voorbeeld van een gezond aardappelgerecht. De olijfolie bevat onverzadigde vetzuren, de knoflook houdt ons jong en de kruiden geven een heerlijk Mediterrane smaak.

Ingrediënten

  • 1 kilogram vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes
  • 1 eetlepel verse salie, fijngeknipt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Was de aardappelen goed of borstel ze schoon.
  • Snijd ze in ‘wedges’ (in de lengte doormidden en vervolgens in parten).
  • Meng de verse kruiden met het gepelde, fijngehakte knoflook, olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Schep de aardappelwedges door het oliemengsel, zodat alle kanten goed zijn bedekt.
  • Bekleed een (glazen) bakplaat met bakpapier en bestrijk dit dun met olijfolie.
  • Schud het aardappelmengsel erover uit, zorg dat de aardappeltjes naast elkaar en niet op elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 °C en bak de aardappeltjes in circa 30-35 minuten goudbruin en gaar of schuif de glazen bakplaat in een combinatie-magnetron 170 °C hete lucht, 300 watt magnetron, 25-30 minuten
  • Schud zowel bij de oven als magnetron de aardappelen tussentijds even om. 
  • Serveren bij de barbecue, bij gegrild vlees of vis en een tomatensalade.