Bietjesbowl met pecannoten en couscous

Getty Images

Een schaal vol met vegetarisch lekkers, zoals: couscous, rode bietjes, humus en pecannoten.

Aantal personen: 2                 Bereidingstijd: 30+ minuten

Ingrediënten

¼ groentebouillontablet met minder zout
75 gram volkoren couscous
500 gram gare rode bietjes
1 limoen
2 eetlepels olijfolie
ras el hanout
100 gram gare sojaboontjes (edamame, blik of koelvers)
50 gram pecannoten, ongezouten
2 eetlepels hummus zonder zout

Bereiding

  1. Breng 100 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  3. Maak de bietjes schoon en schaaf ze in dunne plakjes.
  4. Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  5. Maak de couscous op smaak met limoenrasp, limoensap, 1 eetlepel olijfolie en wat ras el hanout. Laat afkoelen.
  6. Maak de bietjes op smaak met wat limoensap en de rest van de olijfolie.
  7. Spoel de sojaboontjes in een vergiet af en laat ze uitlekken.
  8. Verdeel de couscous over 2 kommen. Schik er de bietjes, de sojaboontjes en de pecannoten op. Schep er een lepel hummus op.

Extra informatie

Allergie info: Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Past in dieet

  •     Met weinig zout
  •     Bij verhoogd cholesterol
  •     Bij diabetes
  •     Vrij van melk
  •     Vrij van ei

Voedingswaardentabel

Energie                                            655 kcal
Eiwit                                                 25 gram
Koolhydraten                                50 gram
Waarvan suikers                          15 gram
Vet                                                   35 gram
Waarvan verzadigd vet                5 gram
Vezels                                              20 gram
Zout                                                   1 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum