Bloemkoolcurry met kikkererwten

Een heerlijk gevarieerde maaltijd.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (3 cm)
  • ½ bloemkool
  • 6 takjes koriander
  • 3 tomaten
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 200 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 ½ theelepel garam masala
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  • Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn.
  • Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
  • Was de koriander en hak de takjes fijn.
  • Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Verwarm een hapjespan of braadpan en voeg de olie en het komijnzaad toe.
  • Bak de zaadjes 30 seconden, voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuut.
  • Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  • Pureer de de tomaten met een staafmixer.
  • Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, de melk en 100 ml water toe en kook 10 minuten totdat de bloemkool gaar is.
  • Voeg de kikkererwten toe en warm deze op in een paar minuten. 
  • Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.

Ingrediënten over?

Bewaar de rest van de bloemkool afgedekt nog ca. 7 dagen in de koelkast. 
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min+
Bron(nen):
Energie
645 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
90 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,5 gram