
Getty Images
Een heerlijk gevarieerde maaltijd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min+
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gemberwortel (3 cm)
- ½ bloemkool
- 6 takjes koriander
- 3 tomaten
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 200 gram)
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 ½ theelepel garam masala
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel chilipoeder
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn.
- Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
- Was de koriander en hak de takjes fijn.
- Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Verwarm een hapjespan of braadpan en voeg de olie en het komijnzaad toe.
- Bak de zaadjes 30 seconden, voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuut.
- Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Pureer de de tomaten met een staafmixer.
- Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, de melk en 100 ml water toe en kook 10 minuten totdat de bloemkool gaar is.
- Voeg de kikkererwten toe en warm deze op in een paar minuten.
- Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.
Ingrediënten over?
Bewaar de rest van de bloemkool afgedekt nog ca. 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum