Ceviche van zoetwatervis

Ceviche is een bereiding die voornamelijk in Zuid Amerika wordt toegepast, licht en gezond. Door het marineren in het zuur van de azijn en citroen gaart de vis als het ware. Er wordt meer vis gegeten in Nederland. De gezondheidsaspecten en de toegenomen bekendheid met de bereiding zijn goede motieven om vaker vis te eten. Pangasius is een meervalachtige zoetwatervis die een aantal jaren geleden op de markt is gebracht als alternatief (in verband met de overbevissing) voor kabeljauw. 

Bereidingsduur 
kort +marineren

Ingrediënten

  • Ingredienten
  • Voor 2 personen
  • 200 gram pangasiusfilet, in dunne plakjes
  • 200 gram gekookte bietjes, geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 1/2 citroen in kleine partjes (met schil)
  • 1 klein teentje knoflook, heel fijn gehakt
  • 1 kleine rode ui in dunne halve ringen
  • klein beetje verse oregano, gehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • klein bosje (platte) peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels kleine kappertjes
  • 25 gram groene olijven, in ringetjes gesneden
  • 100 gram spinazie
  • 25 gram oude Goudse kaas, in grove plakjes geschaafd
  •