Chocoladesorbet

Geniet van deze chocoladesorbet met likeur en vanillestokje.

nagerecht
bereiding 30 minuten + 4 uur
voor 4 personen

Ingrediënten

600 ml water
1 vanillestokje
350 g basterdsuiker
3 el cacao
1 el oploskoffie
8 cl chocoladelikeur
geraspte chocolade

Bereidingswijze

1. Doe het water en de basterdsuiker in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte en haal de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes toe en breng het mengsel aan de kook. Laat koken totdat de suiker gesmolten is.
2. Meng de cacao met 3 eetlepels koud water en voeg dit aan het mengsel toe. Breng weer aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en roer er de oploskoffie en chocoladelikeur doorheen. Laat afkoelen.
3. Schenk de mix in een ijsmachine en laat bevriezen. Wie geen ijsmachine heeft, kan het ook in een vlakke metalen kom gieten en die 4 uur in de vriezer zetten. Roer het mengsel elk half uur goed door.
4. Serveer de sorbet in glazen en besprenkel met geraspte chocolade.

Ga terug naar Toetjesspecial

Auteur