Dinsdag: Franse stamppot met bloemkool

Getty Images

Het gerecht van vandaag spreekt een aardig mondje Frans. Een heerlijk eenpansgerecht met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met gegrilde reepjes kipfilet.

 

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosuitje
  • 8 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ca. 1 dl bouillon
  • Tijm

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes.
  2. Schil de aardappelen en kook ze 15 minuten in weinig water.
  3. Voeg de bloemkool toe en kook het geheel verder gaar.
  4. Maak de ui, de knoflook, de peper en het bosuitje schoon.
  5. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de peper en het bosuitje in ringetjes.
  6. Halveer de olijven.
  7. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Smoor de peper mee.
  8. Giet de aardappelen met de bloemkool af en stamp het grof.
  9. Schep er het uimengsel door met de ringetjes bosui en de olijven.
  10. Maak de stamppot eventueel wat smeuig met hete bouillon.
  11. Maak de stamppot op smaak met wat tijm.

Voedingswaarden per persoon

 ReceptMenu
Energie400 kcal560 kcal
Eiwit9 gram40 gram
Koolhydraten60 gram60 gram
Vet15 gram15 gram
Verzadigd vet2 gram3 gram
Vezels9 gram9 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum