Eieren in pittige groentestoof met macaroni

Getty Images

Dit recept met ei is lekker en makkelijk te maken.

Aantal personen: 2                         Bereidingtijd: 15-30 minuten  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes.
  3. Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig.
  5. Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar.
  6. Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden.
  8. Geef de macaroni erbij.

Ingrediënten over?

Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Duurzaam

Ronde tomaat is deze maand (april) een seizoensproduct.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaardentabel

Energie                                          595 kcal
Eiwit                                               30 gram
Koolhydraten                              75 gram
Waarvan suikers                          9 gram
Vet                                                  15 gram
Waarvan verzadigd vet              4 gram
Vezels                                            10 gram
Zout                                               0,4 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum