Gegratineerde selderij met walnoten

Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Gratineer de knolselderij na het koken en je hebt een heerlijk knapperig groentegerecht.

Aantal personen: 2                    Bereidingstijd: 30+ minuten 

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram knolselderij
  • 1 ei
  • 150 ml halfvolle melk
  • 40 gram belegen 30+ kaas
  • peper, nootmuskaat
  • 40 gram walnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Schil de knolselderij en snijd de groente in staafjes.
  3. Kook de groente in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  4. Klop het ei los met 50 ml melk. Roer de geraspte kaas er door met wat peper en nootmuskaat.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Doe de afgegoten knolselderij in een ovenvaste schaal en verdeel de walnoten er over.
  7. Schep het kaas-eimengsel er op.
  8. Laat het gerecht onder een hete grill goudgeel kleuren.
  9. Breng de rest van de melk aan de kook.
  10. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de gratin.

Duurzaam

Knolselderij heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaardentabel

Energie                                            540 kcal
Eiwit                                                 25 gram
Koolhydraten                                55 gram
Waarvan suikers                            5 gram
Vet                                                    20 gram
Waarvan verzadigd vet                6 gram
Vezels                                              15 gram
Zout                                                 0,9 gram

Bron(nen):