Gevulde aubergines met tomatensaus en macaroni

Een heerlijke maaltijd die je goed vult.

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie.
  3. Voeg de tomatenblokjes met de helft van de olijventapenade en wat Italiaanse keukenkruiden toe. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
  4. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
  5. Snijd de tofu klein.
  6. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
  7. Bak de tofu en het vruchtvlees van de aubergines mee.
  8. Warm de doperwtjes en de rest van de olijventapenade mee en maak het mengsel op smaak met peper en wat Italiaanse keukenkruiden.
  9. Vul de auberginehelften met het mengsel en zet ze in de tomatensaus.
  10. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 30 minuten gaar worden.
  11. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de macaroni erbij.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
585 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram