Hoofdgerecht: Millefeuille van kreeft

Getty Images

Dit recept voor millefeuille van kreeft is geschikt voor vier personen en kent een bereidingstijd van 30 minuten.

Ingrediënten

  • 2 blaadjes filodeeg van 30 x 40 cm
  • 1 grote wortel
  • 1/4 knolselderie
  • 1/2 appel (bijvoorbeeld Granny Smith)
  • 1/4 courgette
  • 400 g gekookt kreeftenvlees, schaal verwijderd
  • 2 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • zout, versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C boven- en onderwarmte. Vouw het filodeeg open en snijd er met een ronde uitsteekvorm 24 rondjes van 7 cm uit.
  2. Leg de rondjes op een bakplaat belegd met bakpapier en laat ze lichtgeel bakken in de voorverwarmde oven.
  3. Neem ze uit de oven en laat afkoelen.
  4. Was en schil wortel, selderie, courgette en de appel en snijd in heel kleine blokjes. Laat de blokjes groenten even blancheren in kokend zout water. Giet af, laat schrikken onder koud water en dan goed uitlekken. Vermeng met de blokjes appel, het citroensap en de olie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd het kreeftenvlees in smalle schijven. Beleg 2 ronde stukjes filodeeg met kreeftenvlees, doe er een beetje van de groentevinaigrette overheen en bedek met 2 stukjes filodeeg. Herhaal deze handeling nog een keer en eindig met filodeeg.
  6. Serveer de millefeuilles op borden.
Auteur