Getty Images
      
  Na een lang, culinair weekend is deze omelet met bosuitjes een welkome afwisseling. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met tomatensalade en volkorenbrood.
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
 - 1½ eetlepel vloeibare margarine
 - 3 eieren
 - 3 eetlepels halfvolle melk
 - 4 blaadjes lavas (maggiplant) of bladselderij
 - 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
 
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
 - Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten.
 - Voeg peper en een beetje zout toe.
 - Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas door met wat peper en een beetje zout.
 - Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
 - Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
 
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 225 kcal | 520 kcal | 
| Eiwit | 15 gram | 25 gram | 
| Koolhydraten | 6 gram | 45 gram | 
| Vet | 15 gram | 25 gram | 
| Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram | 
| Vezels | 1 gram | 9 gram | 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum