Pasta met Italiaanse balletjes

pasta met gehaktballen
Getty Images

Een heerlijk Italiaans recept dat binnen met half uur op tafel staat!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 150 gram tartaar of mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblad
  • ½ struik bleekselderij
  • 200 gram volkoren fusilli of penne

Bereiding

  1. Scheur het brood in stukken en week het in een lepel water.
  2. Maak de tartaar aan met het brood, een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
  3. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  5. Voeg de tomatenblokjes, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  6. Meng de gehaktballetjes door de saus en laat ze in 10 minuten gaar worden.
  7. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 8 minuten gaar.
  8. Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Verwijder het laurierblad.
  10. Serveer de saus en de bleekselderij bij de fusilli.

Voedingswaarden

Porties 
2
Energie 
630kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
90 gram
Suiker 
15 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum