
Getty Images
Een heerlijk gerecht met snijbonen, goed voor je dagelijkse portie groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 300 gram snijbonen
- stukje ui
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel olie
- peper
- nootmuskaat
- 600 gram aardappelen
- 150 gram tofu
- goulashkruiden
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
- 100 gram gegrilde paprika
- 8 basilicum blaadjes
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
100 milligram
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
- Snijd het stukje ui heel fijn.
- Maak van de azijn met de ui, de olie, 1 eetlepel water en peper een dressing en schep die door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Dep de tofu met keukenpapier droog en snijd het in blokjes. Bestrooi de tofu met wat goulashkruiden of paprikapoeder.
- Bak de tofu in de hete margarine in een paar minuten bruin.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Was de basilicum en scheur het in stukjes.
- Meng de paprika en de basilicum door de snijbonensalade. Serveer de salade bij de aardappelpuree en de tofu.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika op dit