Spaghetti met doperwtjes, champignons en tofu

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 1 dunne prei of 2 bosuitjes
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 150 gram tofu
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 4 olijven zonder pit
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • basilicum
  • peper

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Snijd de tofu in reepjes.
  5. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu bruin.
  8. Bak de champignons kort mee.
  9. Voeg de olijven, de doperwtjes en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  10. Schep de uitgelekte spaghetti erdoor en warm het geheel goed door.
  11. Maak op smaak met oregano, basilicum en peper.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
505 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,4 gram