
Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 dunne prei of 2 bosuitjes
- 250 gram (kastanje) champignons
- 150 gram tofu
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 4 olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- oregano
- basilicum
- peper
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de tofu in reepjes.
- Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwtjes en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte spaghetti erdoor en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met oregano, basilicum en peper.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.