Stoofpotje met uien

stoofpot
Getty Images

Een heerlijk winters recept dat binnen 30 minuten op tafel staat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram gesneden witte kool
  • 2 theelepels mosterd

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Bak de reepjes vlees in 2 eetlepels hete margarine bruin.
  5. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit mee.
  6. Voeg de champignons, peper, het laurierblad, de kruidnagel en een scheutje water toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  7. Verwarm de rest van de margarine en stoof hierin de witte kool in ca. 10 minuten gaar. 
  8. Maak het vlees op smaak met mosterd. Serveer de aardappelen en de kool erbij.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Suiker 
6 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
400 milligram
Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Voedingscentrum