Surinaamse paksoi

In een handomdraai is dit simpele recept zo klaar.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • 200 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis

Bereiding

1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen.
4. Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes.
5. Snijd de kip in blokjes.
6. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
7. Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit even mee.
8. Doe de paksoi erbij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar.
9. Maak het gerecht op smaak met wat sojasaus en geef de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg het etiket.
Ingrediënten over?

 

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 min
Bron(nen):
Energie
520 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,8 gram