Surinaamse salade met massalakip

Jennifer Jessica van 'Surinaams koken met Jen' en het Voedingscentrum hebben de handen ineen geslagen. Ze maakte voor ons deze smaakvolle salade met kip.

Ingrediënten

  • 80 gram gerookte kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels massala
  • 1 teentje knoflook
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 4 volkoren broodjes

Bereiding

  1.     Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  2.     Verwarm de olijfolie en bak hierin de kip met de massala kort.
  3.     Pel de knoflook en snijd het klein. Fruit de knoflook kort mee met de kip.
  4.     Schep de kip uit de pan en houd apart.
  5.     Maak een dressing door 2 eetlepels water in de pan te gieten, goed roeren en af laten koelen.
  6.     Maak de groente schoon. Snijd de sla in repen, de komkommer en tomaat in blokjes en de ui in fijne snippers.
  7.     Meng de groente met de lepel azijn en doe het in een kom. Schep de massaladressing erover.
  8.     Schep de kip op de groente en strooi de cashewnoten erover.
  9.     Serveer er brood bij.

Ingrediënten over?

Cashewnoten over? Goed afgesloten en donker bewaard zijn ze ongeveer een jaar houdbaar. 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
1,9 gram