Taartjes met tuingroenten

Geniet van dit heerlijke voorgerecht van spinazietaartjes met tuingroenten. Een heerlijk gerecht dat ook als tussendoortje kan dienen.

voorgerecht
bereiding 50 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

1 vel kruimeldeeg
3 preien
2 slabladeren
1 hand spinazie
20 cl dikke room
1 ei
40 g geraspte Parmezaanze kaas
een snuifje nootmuskaat
boter (voor de bakvorm)

Bereidingswijze:

1. Snijd de preistengels in ringetjes. Was ze zorgvuldig. Doe de prei in de mand van een stoomkoker of stoompan. Laat 15 minuten stomen.
2. Was de slabladeren en de spinazie­. Houd vier spinazieblaadjes opzij als versiering.
3. Breng gezouten water in een kookpan aan de kook. Dompel de in stukjes gesneden slabladeren en de spinazie er 1 minuut in onder. Laat uitlekken. Leg de blaadjes plat op een schone theedoek en dep ze zorgvuldig droog.
4. Verwarm de oven voor op 200°C.
5. Smeer vier taartvormpjes in met boter. Bekleed ze met kruimeldeeg. Prik de bodem in met een vork.
6. Klop in een kom de room en het ei op met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
7. Neem de prei uit de stoomkoker en verdeel over de taartbodems. Schik daar stukjes slablad en spinazie op. Overgiet met het room-eiermengsel. Bestrooi met nootmuskaat en de Parmezaanse kaas. Laat 25 minuten bakken in de oven.
8. Ontvorm de taartjes en versier met een spinazieblaadje. Dien warm op.

Klik hier om terug te gaan naar de vegetarische gerechten