Voorgerecht: Knikkers van foie gras

Getty Images

Dit recept voor knikkers van foie gras is geschikt voor 4 personen en kent een bereidingstijd van 30 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

200 g halfgebakken foie gras
4 el suiker
1 el grofgehakte (Thaise) basilicum
4 el geroosterd sesamzaad

Extra nodig
12 sierprikkers of lepels

Bereiding

  1. Rol met vochtige handen 12 balletjes van de foie gras.
  2. Laat de suiker in een kleine koekenpan met dikke bodem karameliseren tot hij goudbruin begint te kleuren. Laat de karamel iets afkoelen. Voeg de basilicum toe en rol de foie-grasknikkers er snel door.
  3. Neem de knikkers uit de pan en leg ze op aluminiumfolie. Prik een prikker in elke knikker en rol ze door het sesamzaad of leg ze op lepels. Serveer direct.

Variatietip

Vervang de foie gras door eendenlever of faux gras: een vegetarische paté met truffel (www.fauxgras.be).

Auteur