Voorgerecht: Zalmtaartjes met dille

Getty Images

Dit lekkere recept voor zalmtaartjes met dille is geschikt voor 4 personen en kent een bereidingstijd van 30 minuten (exclusief de tijd voor het opstijven). Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 blaadje gelatine
8 plakjes gerookte zalm
80 g verse kaas
zout, versgemalen peper
4 takjes dille
1 el anisettelikeur
8 kant en klare taartbodempjes
8 toefjes dille
zout, peper

Extra nodig

8 kleine ronde vormpjes of schaaltjes

Bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Spoel de vormpjes met koud water, droog ze niet af en bekleed ze met gerookte zalm. Zorg ervoor dat ½ cm zalm over de rand hangt en snijd de rest eraf.
  3. Hak de restjes van de zalm fijn en meng ze met de verse kaas, zout en peper naar smaak en de fijngehakte dille.
  4. Meng in een kleine pan de anisette-likeur met 1 el water. Verwarm tot net onder het kookpunt en neem van het vuur. Voeg het uitgeknepen blaadje gelatine toe, roer tot het gesmolten is en voeg het al roerende bij het kaasmengsel.
  5. Schenk het mengsel in de zalm, vouw de overhangende randjes zalm eroverheen en laat ze in de koelkast opstijven. Bewaar de rest van het kaasmengsel in de koelkast.
  6. Klop met een garde het kaasmengsel romig, verdeel het over de taartbodempjes, neem de zalmtaartjes uit de vormpjes en leg ze erop. Garneer met een toefje dille.

 

Auteur