Zeebarbeelfilet met mango-raita

Getty Images

Geniet van dit heerlijke exotische gerecht bereid met zeebarbeelfilet en mango. Dit recept is bestemd voor 4 personen.

hoofdgerecht
bereiding 60 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

120 g gekookte linzen
1/2 à 1 el fijngehakte tuinkruiden
1 kl gesnipperde sjalot
1 el port
1/2 komkommer
1 mango
100 g yoghurt
een snufje suiker
1 à 2 el limoensap
4 filets van zeebarbeel
4 sint-jakobsnoten zonder koraal
3 el boter
1 à 2 el citroensap
1/2 kl kerriepoeder
50 à 75 ml groentebouillon
een snuifje komijn

Voor de versiering:

rode-uiringen
enkele blaadjes rucola
enkele rodebietscheuten

Bereidingswijze:

1. Meng voor de raita (Indiaas bijgerecht) de yoghurt, het limoensap, witte peper en zout. Voeg naar eigen smaak suiker toe. Schil de komkommer en snijd in blokjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de komkommerblokjes en de helft van de mangoblokjes met de yoghurt. Dek af en zet in de koelkast.
2. Laat de rest van de mangoblokjes even bakken in 1 eetlepel boter. Voeg het kerriepoeder, de komijn, peper en zout toe. Overgiet met de groentebouillon en laat garen tot de mango zacht wordt. Haal door de zeef (of mix) en voeg zo nodig wat citroensap toe.
3. Fruit de sjalot glazig in 1 koffielepel boter. Voeg de linzen, de tuinkruiden en de port toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
4. Was de rodebietscheuten en de rucola en laat goed uitlekken.
5. Schik op elk bord wat van de ratia.
6. Wrijf de sint-jakobs­noten en de zeebarbeel schoon. Bak ze in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Schik op de raita. Versier met de rodebietscheuten, de rucola en de uiringen. Verdeel de linzen rond de vis. Besprenkel met wat mangosaus en wat bakvocht van de vis.

Klik hier om terug te gaan naar de visgerechten!