10 leuke en handige apps voor op reis

Alles voor een goed verlopende reis

Getty Images

We hebben 10 handige apps voor u gevonden die ideaal zijn voor op reis. Voor in het binnenland én buitenland.

1. Triposo

Getty Images

Triposo is een reisgidsapp voor over de hele wereld. Er zijn voor duizenden steden offline kaarten beschikbaar. U kunt dus op een plek met wifi een kaart downloaden en door de stad lopen met deze kaart op zak zonder toegang nodig te hebben tot een mobiel netwerk (3G). Als u de kaart van uw stad naar keuze gedownload heeft, krijgt u toegang tot oneindig veel bezienswaardigheden, restaurants, hotels, winkels en nog veel meer.

  • offline te gebruiken
  • alleen in het Engels beschikbaar

2. TripAdvisor

Getty Images

TripAdvisor is onder veel reizigers een bekende app. Hij wordt door heel veel mensen gebruikt en dat is handig want alle tips op deze app worden gegeven door mede-appgebruikers. Als u op zoek bent naar een leuk restaurant in een bepaalde stad, of u heeft een hotel gevonden maar u bent benieuwd hoe anderen het ervaren hebben, dan is TripAdvisor uw gids. U vindt altijd wel de mening van andere mensen.

  • Nederlands
  • eerlijke meningen van andere app-gebruikers

3. Google Maps

Getty Images

Een goede routeplanner voor in binnen- en buitenland. Als u een adres of een restaurant in de buurt zoekt kunt u Google Maps gebruiken. De app geeft de route duidelijk aan en weet precies waar u heen moet. Ook handig voor als u de weg kwijt bent. In principe heeft u een mobiel netwerk nodig voor Google Maps, maar u kunt ook vooraf kaarten van een stad of gebied downloaden om offline te gebruiken.

  • locatievoorzieningen (GPS) moet aan (instellingen telefoon of tablet)
  • mobiel netwerk (3G) nodig voor het plannen van een route

4. Journi

Getty Images

Journi is een reisdagboek dat offline kan worden bijgehouden. Als u op reis bent, kunt u beschrijven wat u gedaan heeft en zelfs foto's toevoegen. De app is mooi vorm gegeven en alles wordt stap voor stap uitgelegd.

  • offline te gebruiken

5. Vakantieveilingen

Getty Images

Bij de app van vakantieveilingen kunt u vanaf €1 meebieden op vakantie's, uitjes, weekendjes weg en Wellnesbehandelingen. De veilingen hebben een bepaalde duur en iedereen mag meebieden. Vooral in de laatste paar minuten wordt er heftig geboden.

[ITEMADVERTORIAL]

6. Fietsen123

Getty Images

De fietsen123 app staat vol met fietsroutes langs knooppunten door heel Nederland. De app bevat veel handige fietsadressen zoals fietsenmakers, oplaadpunten voor de e-bike en horecagelegenheden in de buurt van uw fietsroute.

7. Natuurhuisje.nl

Getty Images

De app van natuurhuisje.nl staat vol met vakantiehuisjes midden in de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook in Frankrijk en de Ardennen. Ideaal als u wel van de natuur houdt maar niet van kamperen. Een huisje is dan een perfecte tussenoplossing.

8. Buienalarm

Getty Images

Buienalarm is een weerapp die puur is afgesteld op neerslag. Er kunnen meerdere plaatsen worden ingesteld en u krijgt een melding als het gaat regenen met welke hoeveelheid. Bijvoorbeeld matig, normaal of zwaar. Handig als u een stukje wil fietsen of wandelen.

9. NS Reisplanner Xtra

Getty Images

Met deze app kunt u een reis met de trein plannen naar welke bestemming u maar wilt. U kunt zelfs naar Parijs of Antwerpen met de trein.

10. ANWB onderweg

Getty Images

Deze app staat vol met praktische informatie over alles dat met autorijden te maken heeft. Er is verkeersinformatie en u komt alles te weten over parkeren, tanken en opladen, de wegenwacht en hulp bij schade.

Auteur 
  • Kathy van Maaren