8 tips voor het voorjaar in Wallonië

brocante markt
© WBT-D.Samyn-Spa

Bezoek de Ardennen! Wallonië, met zijn uitgestrekte landschappen, historische kastelen, en bruisende markten, staat klaar om je met open armen te ontvangen. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, natuur of gastronomie, deze boeiende regio bij onze zuiderburen heeft voor elk wat wils.

De Unesco fietsroute

Doorkruis Wallonië met de fiets, van Doornik, op een steenworp afstand van Frankrijk, tot de opmerkelijke site van Blegny-Mine, aan de poort van Nederland. Dit is een prachtige themaroute voor fietsers die benieuwd zijn naar de grootste culturele en historische rijkdommen van Wallonië. Rijd met de fiets door glooiende landschappen en kom langs bezienswaardige stadjes en dorpen. De elf uitgezette etappes volgen de bestaande groene en vlakke routes van de RAVeL en die van de fietsknooppunten. Van west naar oost geniet u van de sfeer en contrasten die heersen tussen de landschappen van de Henegouwse vlaktes, de oevers van de Maas, de heuvels van de Condroz en de geheime valleien van de Ardennen.

Neem de tijd om de uitzonderlijke plaatsen te bewonderen die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan, en het rijke verleden tonen van deze streek. Attracties en accommodaties met het label ‘Fiets Welkom’ zijn een welkome stopplaats tijdens dit uitstapje. Stap op de fiets en ga genieten!

Met de camper op pad

Op zoek naar avontuur en gezellig rondtrekken? Maak een onvergetelijke camperreis door Wallonië. Bezoek in 6 dagen historische plaatsen, bewonder adembenemende landschappen en geniet van de plaatselijke gastronomie. Met ons reisschema beleef je elk moment ten volle en laat je je inspireren door de culturele en natuurlijke rijkdommen van Zuid-België. Lees meer over deze camperreis.

Kastelen ontdekkingstocht

Wallonië staat bekend om zijn adembenemende kastelen, elk met een uniek verhaal. Bij sommige kunt u overnachten, andere bieden plaats aan razend interessante musea. Maar u kunt ook langskomen om gewoon te genieten van de prachtige omgeving en schitterende foto's te maken. Van de elegante tuinen van het Kasteel van Beloeil tot de middeleeuwse muren van het Kasteel van Bouillon, er is een schat aan geschiedenis te ontdekken. We hebben een speciaal artikel waar deze kastelen uitgebreid aan bod komen.

Beloeil kasteel
©WBT-J.P.Remy-Beloeil

Brocantes en weekmarkten

Op zoek naar unieke vondsten of verse lokale producten? De brocantes en weekmarkten van Wallonië zijn een paradijs voor snuffelaars en fijnproevers. Van antiek speelgoed tot ambachtelijke kazen, je vindt het hier allemaal. Bekijk een overzicht van de lokale markten die je niet mag missen.

Wijnproeverij in Wallonië

Wallonië produceert kwaliteitswijnen, -likeuren en -whisky's. Kies voor een buitengewoon bezoek met een proeverij in een Waalse distilleerderij of bij een wijnboer. Laat je verrassen door de kwaliteit en diversiteit van Waalse wijnen. Hier een overzicht van de beste wijngaarden.

De VISITWallonia.be Voordeelpas

Wil je het meeste uit je bezoek aan Wallonië halen? Met de VISITWallonia.be voordeelpas krijg je korting op tal van attracties en verblijven. Van musea tot avonturenparken en gezellige B&B's, met deze pas wordt je bezoek nóg leuker en voordeliger. Vraag je pas aan.

Auteur