Thailand gaat weer open voor toeristen: dit moet u weten

Getty Images

Geweldig nieuws: (gevaccineerde) toeristen zijn weer welkom in Thailand! Dat wordt genieten, maar de coronamaatregelen zullen stap voor stap worden afgebouwd. Wij hebben deze stappen van de route naar complete heropening voor u op een rijtje gezet.

Sinds 10 april zijn er maatregelen van kracht, die gouverneurs van Bangkok en 40 andere Thaise provincies de macht geven om locaties en bedrijven met een hoog risico op besmetting te sluiten. Het gaat om uitgaansgelegenheden als kroegen, barren, en massagesalons. Toch zijn Nederlanders nu al welkom om - onder bepaalde voorwaarden - naar Thailand te komen. Voor een verblijf van minder dan 45 dagen is geen visum nodig. Blijft u langer, dan kunt u een visum aanvragen.

De zogeheten 'Tourism Authority of Thailand' heeft een plan bekend gemaakt om in drie stappen het land weer te openen. Het gaat hierbij om:

FASE 1: Van 1 april tot 30 juni mogen gevaccineerde toeristen in quarantaine bij door de overheid goedgekeurde hotels of andere faciliteiten. Er is een model voor ontwikkeld: 0 + 7 nights + designated routes. Dat houdt in dat u gedurende de eerste zeven nachten activiteiten mag ondernemen op het hotelterrein. Daarna mag u ook andere bestemmingen in Thailand bezoeken. Ongevaccineerde toeristen blijven minimaal 10 dagen in quarantaine. Wilt u geen vaccinatie, noch in quarantaine, dan kunt u helaas nog niet naar Thailand komen.

FASE 2: Van 1 juli tot 30 september mag u (mits gevaccineerd) naar Phuket komen zonder quarantaine als voorwaarde. U heeft echter nog wel te maken met een beperking van de reisactiviteiten: er zijn bepaalde gebieden aangewezen waar u direct mag komen, maar andere Thaise bestemmingen mag u weer na die eerste zeven dagen bezoeken.

FASE 3: Van 1 oktober tot 31 december worden er nog vijf bestemmingen aan toegevoegd. Het gaat naast Phuket dan om Krabi, Phangnga, Koh Samui, Pattaya, en Chiang Mai. Ook hier blijven dan de aanvankelijke reisbeperkingen van zeven dagen voor gevaccineerde mensen van kracht.

Het is nog verre van zeker, maar het plan is om vanaf 1 januari 2022 gevaccineerde toeristen weer ongelimiteerde toegang te geven tot Thailand. Bij tegenvallers zal deze datum echter verder het jaar in worden geschoven, dus hier kunt u nog niet op vertrouwen. Het kan, en zal waarschijnlijk ook nog gewijzigd worden.

Getty Images
Auteur