Tijd voor jezelf, en voor elkaar

Center Parcs koppel
Center Parcs

De kinderen het huis uit, nu ligt de wereld opnieuw voor ons open, hadden we bedacht, maar soms lijkt het alsof we een slaaf zijn van onze agenda. Vroeg opstaan, lange dagen op het werk, snel avondeten en daarna nog naar de sportclub. Zo vliegen de weken voorbij. Totdat we samen besluiten ruimte te maken in onze agenda’s. We gaan – zomaar buiten de vakanties om – op avontuur. Spontaan. We-time op een práchtige plek zuidwaarts.

Ons leven laten leiden door de agenda, we lijken wel gek. We hoeven niet meer voor de kinderen te zorgen, kunnen – als we ruimte maken – fijn buiten het hoogseizoen gaan. Vrijheid blijheid. Spontaan doen waar je zelf zin in hebt, een weekend weg samen. Of langer misschien wel. Even focussen op elkaar. We stappen in de auto. Op slechts een kleine twee uur rijden zijn we in het mooiste natuurgebied van België, Nationaal Park Hoge Kempen. We checken in bij Terhills Resort, dat op loopafstand van dit nationale park ligt. Wát een plek is dit… In het uitgestrekte natuurgebied zwerven we eindeloos langs heidevelden, zandduinen, dichte bossen en  romantische vennen. Wát een verschil met de drukte thuis!

Na één dag zijn we al helemaal tot rust gekomen. In dit gebied werd vroeger steenkool gewonnen. Het gruis en afval werd op hopen gegooid die tot groene heuvels uitgroeiden, zogenaamde terrils. Na 1987, toen de steenkoolwinning was beëindigd, ontstond hier een mooi samenspel van natuurlijke wildernis en industrieel erfgoed. Met het mooiste panorama van Vlaanderen: vanaf het uitzichtpunt boven op de terrils liggen de Hoge Kempen en de waterrijke Maasvallei aan onze voeten. Een plek voor ons alleen Niets werkt zo goed om bij te tanken als veel tijd doorbrengen in de natuur. Een comfortabel onderkomen helpt, dat ook.

De tijd dat we met een matje en een klein tentje op reis gingen, ligt ver achter ons. De cottages in het park zijn heel stijlvol gebouwd. We zitten midden in het groen, met de buren op een behoorlijke afstand. De sfeer is rustig en gemoedelijk, zeker buiten de schoolvakanties hoor je niets anders dan zingende vogels en het zachte geruis van de bomen. Ook riant zijn de badkamer met regendouche en de slaapkamers met kwaliteitsbedden. De cottages zijn luxe van opzet, met een eigen sauna en open haard. Na een weekje in dit lustoord kunnen we er weer tegenaan!

 • Wellness in een tempel van ontspanning 
  Elaisa Energetic Wellness kijkt uit op hetzelfde meer als de cottages van Terhills Resort. Deze tempel van ontspanning is gespecialiseerd in wellness-behandelingen, massages en retreats die gebaseerd zijn op de oude culturen van de Maya’s, Inca’s en Egyptenaren.
 • Zoek het zuiden op 
  Maastricht ligt op slechts 25 km afstand. De zuidelijkste en meest elegante stad van Nederland is een dagtripje waard.
 • Shoppen voor verleidelijke prijzen 
  De kleurrijke Designer Outlet Maasmechelen Village ligt op slechts 2,5 km van Terhills Resort. Er zijn meer dan honderd boetieks (met méér dan verleidelijke prijzen).
 • Culinair genieten
  De enorme glazen pui van Terland Restaurant, in Terhills Resort, trekt onze blik steeds naar buiten: het strand, het meer, de lucht. Maar we besteden vooral ook aandacht aan wat er op ons bord ligt, dit is het beste van het seizoen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Center Parcs.