Zo wordt seks (weer) beter

Tips en trucs voor vrouwen

Als u al een paar jaar bij uw partner bent, kan het gebeuren dat uw seksleven op een laag pitje komt te staan. Maar dat is helemaal nergens voor nodig! Met onderstaande tips maakt u de seks weer fijn.

1.
Praten is het sleutelwoord als u dichter tot elkaar wilt komen. Vraag wat uw partner fijn vindt, maar vertel ook wat u graag zou willen. Door naar elkaar te luisteren, leert u elkaars behoeften - opnieuw - kennen en kunt u hierop inspelen.

2.
Zonder u minstens één keer per week af met z'n tweeën. Sluit u even af voor de drukte van het dagelijks leven. Doe deuren en ramen dicht, breng kinderen naar de oppas en laat uw werk liggen tot morgen. Zo bent u eindelijk eens echt samen en komt u dichter tot elkaar.

3.
Tijd samen doorbrengen is erg belangrijk. Doe dingen die u samen leuk vindt. Dat kan winkelen of fietsen zijn, maar ook gewoon samen op de bank een dvd'tje kijken. Zo brengt u de lol terug in uw relatie en dat werkt door in allerlei gebieden.

4.
Ga eens uit. Doe uw mooiste jurk aan en ga een avondje naar de bioscoop, discotheek of het theater. Zo bent u samen op een prettige manier bij elkaar.

5.
Blijf altijd aandacht aan uw uiterlijk besteden. Het doet uw partner goed als hij ziet dat u nog altijd moeite voor hem doet.

6.
Jonge meiden zien er dan misschien beter uit, maar er zijn altijd gebieden waarop u beter scoort. Uitstraling, humor en intelligentie zijn eigenschappen die u nog steeds hebt en waar uw man ooit op gevallen is. Maak er gebruik van!

7.
Breng de romantiek terug in uw relatie. Romantiek zit hem in de kleine dingen; van een glas wijn tijdens het koken, kaarsen tijdens het diner tot een spontane zoen of glimlach.

8.
Stuur lieve berichtjes aan uw partner. Stop briefjes in zijn jaszak of stuur een sms of e-mail. U kunt er ook spannende dingen in schrijven. Bijvoorbeeld: "Kom je vanavond vroeg thuis? Ik heb een verrassing voor je…"

9.
Bouw door die kleine briefjes of korte sms'jes de spanning op. Laat hem op subtiele wijze merken dat u wat van plan bent als hij 's avonds thuiskomt of als u hem over een paar dagen ziet.

10.
Lingerie kan uw partner in de stemming brengen.

11.
Hij zal het zeker waarderen als u voor hem danst of zelfs stript. Misschien vindt u dit een beetje eng, maar u zult merken dat u het best leuk is om muziek en kleding uit te zoeken.

12.
Elkaar een massage geven met massageolie zorgt voor intimiteit en een ontspannen gevoel.

13.
Wijk af van uw routine, probeer eens een ander standje.

14.
Doe het eens op een ander tijdstip van de dag. Het hoeft niet altijd 's avonds als het donker is of elke week op zondagochtend.

15.
Een andere manier om af te wijken van uw routine is om seks te hebben op een andere plaats. Doe het eens niet in bed, maar op de trap, het aanrecht, onder de douche of buiten. Dat zorgt voor extra spanning, zeker wanneer uw kans loopt om ontdekt te worden.

16.
Laat het licht voor de verandering eens aan. Het kan erg opwindend zijn om elkaar in de ogen te kijken. Zo ziet u hoe uw partner reageert of beter gezegd: van u geniet.

17.
Gebruik - als u daarvoor in bent - speeltjes om een beetje spanning op te bouwen. Denk aan handboeien of vibrators.

18.
Blinddoeken betekent u volledig overgeven aan uw partner, maar ook optimaal genieten. Laat alles wat er met uw lichaam gebeurt over u heen komen en geniet ervan.

19.
Vertel elkaar uw grootste fantasieën. Dit kunnen bepaalde standjes of plekken zijn. Doe er iets mee en zorg ervoor dat u samen één fantasie krijgt.

20.
Heel belangrijk is voorspel. Ga niet meteen over tot 'de daad', maar bouw het langzaam op. Voorspel kan door elkaar zachtjes te strelen en kussen. Gebruik uw tong om zijn lichaam te verkennen. Dit zal hem zeker opwinden.

21.
Zorg ervoor dat wat u in bed doet in balans is. Als u hem een massage geeft, mag u ook iets liefs terug verwachten. Dit hoeft niet dezelfde avond, dat kan ook een paar dagen of weken later.

22.
Probeer te genieten van het moment. Sluit u even af van alles waar u stress over heeft. Seks kan stress en spanningshoofdpijn doen afnemen.

23.
Maak zin! Ook als u eigenlijk moe bent of veel te doen hebt, is dit belangrijk. Als u eenmaal bezig bent, zult u ontdekken dat het toch best leuk is.

24.
Kruip af en toe tegen uw lief aan. Al kijkt u een film of zit u in het park een kop koffie te drinken, fysiek contact - ook al is het onbetekenend - roept bij een man vaak lust op.

25.
Doe niets tegen uw zin in. Praat over wat u leuk vindt om te proberen, maar geef ook aan wat u niet wilt. Uw partner zal u openheid waarderen en u op uw gemak willen stellen.

2 Comments

Door Robbeffer4u (niet gecontroleerd) op wo, 16-1-2019 - 16:02

Ik ben bereid om laten zien hoe kan jij een goede leuke partner te zijn, leer hoe kan je andere laten genieten, en jij moet genieten van de genoot van de anderen eerst je partner klaar komen dan jij

Door R de Winter (niet gecontroleerd) op wo, 16-1-2019 - 08:32

Dit gaat er alleen maar over hoe de vrouw de man moet behagen, nooit lees ik richtlijnen voor mannen..