Rentepunten Postbank eindelijk écht wat waard

Rekeningshouders van de Postbank kunnen hun Rentepunten voortaan ook gebruiken om producten gratis te bestellen bij hun bank. Tot nu toe moest er altijd bijbetaald worden, waardoor veel klanten de punten als nutteloos ervoeren.

Sinds deze week zijn in de Voordeelwinkel van de Postbank een 'luxe wijnset' en een temperatuurklok / weerstation te koop tegen inlevering van 2.000 rentepunten. De klant hoeft verder alleen de verzend- en administratiekosten te betalen, die bij elk product in rekening worden gebracht.

Volgens Postbankwoordvoerder Kees Verhagen zullen er in de toekomst ook andere gratis producten komen in de rentepuntenwinkel. Voor het merendeel van de aanbiedingen zal echter toch bijbetaald moeten worden, in echte euro's.

Klanten hadden tot nu toe weinig aan rentepunten

Klanten van de Postbank krijgen sinds 2005 rentepunten uitgekeerd voor elke euro die zij aan rente ontvangen op hun spaarrekening. Deze punten kunnen zij besteden in de Voordeelwinkel. Tot nu toe leverden de punten alleen een korting op, waarna een vaak forse bijbetaling resteerde. Sommige producten bleken voor het zelfde geld of minder ook in normale goedkope winkels aangeschaft te kunnen worden.

Hierom doen veel van de zeven miljoen rekeninghouders van de Postbank niets met hun rentepunten. Bij Geld & Recht klagen Postbankklanten dat ze liever een hoge rente hebben dan de rentepunten. De postbank zegt nu op 'signalen' van de klanten in te spelen.

Eerder maakte de bank zijn Toprekening, een rekening met een tamelijk hoge rente van 4 procent, beschikbaar voor grote groepen klanten. De Postbank, tot nu toe berucht om lage spaarrentes, probeert zo bij te blijven in de concurrentiestrijd op de spaarmarkt, waar de laatste maanden vooral kleine banken zeer hoge rentes bieden.

De gratis producten

  • Temperatuurklok (categorie Huis en Tuin -> Interieur). Adviesprijs €20, in de voordeelwinkel €0 en 2.000 rentepunten. Admininstratie- en verzendkosten €1,95.
  • Luxe wijnset (categorie Vrije Tijd en Hobby > Wijnen). Adviesprijs €20, in de voordeelwinkel €0 en 2.000 rentepunten. Administratie- en verzendkosten €1,95.
  • Hier vindt u de Voordeelwinkel van de Postbank.

Naschrift 24 juli

Een dag na plaatsing van dit artikel bleek de temperatuurklok helaas al 'tijdelijk uitverkocht'. Twee dagen later waren beide producten uit de Voordeelwinkel verdwenen.