Spaarrente op deposito’s licht gestegen

Na de hypotheekrente, stijgt nu ook de spaarrente licht. Wilt u gebruik maken van deze hogere rentes, kies dan 1 van deze (Europese) spaardeposito’s.

Spaarrente op deposito’s stijgt

Na de hypotheekrente, stijgt nu ook de spaarrente licht. Het gaat om deposito’s waarin het spaargeld tijdelijk wordt vastgezet in ruil voor een hogere rente. 

Deze stijgende spaarrente is mogelijk te verklaren door de toegenomen vraag naar geld. Wereldwijd steken overheden en bedrijven zich dieper in de schulden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Door de rente te verhogen hopen banken meer spaargeld aan te trekken om uit te kunnen lenen.

Met name op deposito's van 1 tot met 5 jaar is de spaarrente gestegen. Recent hebben onder andere Bigbank, Inbank, Blueorange en PrivatBanka de spaarrente verhoogd. De verhogingen varieerden van een tiende tot zelfs een half procent erbij.

Een hogere rente over de landsgrenzen

Zoals de namen van deze spaarbanken al doen vermoeden, moet u voor een hogere spaarrente de grens over. 

Sparen in het buitenland is tegenwoordig eenvoudig. Via online spaarbemiddelaars, zoals Savedo en Raisin, kunt u verschillende (Europese) spaardeposito's openen. Met uw account beheert u gratis uw deposito‘s, gewoon in de Nederlandse taal. 
  
Voor uw eerste geopende deposito ligt er soms zelfs een welkomstbonus klaar, oplopend tot 100 euro.

Depositosparen in het buitenland moet bij u passen

Deposito sparen in het buitenland moet bij u passen. Binnen de Europese Unie geldt een garantie op spaargeld tot 100.000 euro per rekeninghouder. Toch heeft elk EU-land een eigen depositogarantiestelsel. Het is slim om de voorwaarden te raadplegen, voordat u een rekening opent. 

Bij depositosparen bent u minder flexibel. U zet uw spaargeld namelijk tijdelijk vast. Alleen bij impactvolle en onvoorziene gebeurtenissen, zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of schuldsanering, kan een deposito worden beëindigd. Banken kunnen hier kosten voor in rekening brengen, waarbij buitenlandse banken het minst flexibel zijn.

Wilt u een deposito openen of bent u benieuwd naar de spaarrentes? Bekijk hier het actuele aanbod voor depositosparen in Nederland.