Bespaartips november 2013

Ook in november hebben we weer een aantal slimme bespaartips voor u. Acht manieren om uw portemonnee gevuld te houden!

1. Computerhulp. Neem een student in de arm wanneer u problemen hebt met uw computer. Zo’n student kost niet veel, repareert snel het euvel en kan u misschien ook nog wat leren. Kijk eens bij www.studentaanhuis.nl  of www.mijnstudent.nl

2. Auto huren. Zelf een auto bezitten is een kostbare zaak. Een auto huren wanneer dat nodig is kan bijvoorbeeld bij www.autohuren.nu of de diverse programma’s waar je een abonnement neemt zoals bij Greenwheels. Het gemak van een auto voor de deur heb je niet, maar wel gemakkelijk en goedkoop een auto ter beschikking.

3. Vergeet de telefoon. Ga Skypen, of wel telefoon via de computer. Download het programma (www.skype.com), koop een microfoon en camera (zit al in de meeste laptops en tablets) en bel voor bijna niets.

4. De HEMA als notaris. Sinds eind oktober biedt de HEMA via haar site goedkope  testamenten en samenlevingscontracten aan. Voor € 125 per document ben je al klaar. Je maakt de akte op de site en ontvangt een telefoontje van de notaris om langs te komen om te tekenen. Na ondertekening heb je een document dat rechtsgeldig is.

5. Jaarlijks wisselen. Ieder jaar een andere leverancier voor gas en of elektra blijkt het goedkoopst te zijn. U krijgt een entreekorting, soms een cadeau en volgend jaar herhaalt u die actie bij een andere energieleverancier, beetje gedoe, maar wel zo goedkoop. Vergelijk nu en sluit meteen een nieuw contract af.

6. Goedkoper wonen. De oude woning te koop of verkocht? Ga wonen bij www.shwonen.nl, zoek zelf een koopwoning uit en huur hem tot voor de helft van wat een gewone huurwoning in de vrije sector zou kosten en dat zonder huurverhogingen, inkomenstoets of ballotage.

7. Toch aftrek ziektekosten. In de laatste versie van het belastingplan 2014 is toch de aftrek ziektekosten teruggekomen. Wel zal er kritisch gekeken worden naar de aftrekposten, de aftrek van woningaanpassingen zal bijvoorbeeld zeker niet aftrekbaar zijn. Nu nog aanschaffen van hulpmiddelen garandeert in ieder geval uw aftrekpost  voor 2013 (wel op doktersadvies).

8. Vroegboekkorting. Nu al uw zomervakantie boeken lijkt onzin, maar door gebruik te maken van een vroegboekkorting van soms wel € 100 maakt uw reis wel goedkoper.
Op uw spaarrekening m krijgt u per € 100 maar € 15 rente, bij een reis € 100 vroegboekorting krijgen verhoogd uw rendement met procenten tegelijk. Wanneer u ook nog kosteloos mag omboeken wanneer u van gedachten verandert is het helemaal gunstig.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl