Geen keus bij schade aan autoruit

Bij schade aan de autoruit zijn de meeste automobilisten aangewezen op een glasreparateur die een contract heeft met de autoverzekering. Stapt een automobilist naar een bedrijf van eigen keuze, dan is de kans groot dat dit geheel of gedeeltelijk uit eigen zak moet worden betaald.

Dit blijkt uit een inventarisatie van Independer. Slechts vier verzekeraars betalen de schade volledig uit bij een niet-gecontracteerde reparateur. Dat zijn Allianz, Aegon (op maat vrijheid), Allsecur en Nationale Nederlanden. Bij negen verzekeraars is er een eigen risico bij een reparatie door een niet-gecontracteerd bedrijf. Nog eens elf verzekeringen vergoeden helemaal niets als de reparatie of vervanging van de autoruit wordt uitgevoerd door een niet-gecontracteerde reparateur. Deze laatste elf verzekeringen zijn van Centraal Beheer, Interpolis, Univé, FBTO, ZLM, Aegon, ANWB, Zelf.nl en Unigarant.

Nieuwe ruit
Allsecur is de enige verzekeraar bij wie ook de vervanging van een ruit volledig wordt vergoed, ongeacht of de verzekeraar een contract heeft met het reparatiebedrijf. Bij Centraal Beheer, Interpolis en Nationale Nederlanden is de vergoeding 100% als de automobilist naar een gecontracteerd reparateur gaat. Enkele verzekeraars geven geen vergoeding bij het inschakelen van een niet-gecontracteerd bedrijf, andere verzekeraars hanteren een eigen risico. Sommige verzekeraars hanteren ook een eigen risico als een gecontracteerd bedrijf een ruit vervangt. Dit eigen risico is veelal lager dan bij een zelf gekozen reparateur. Kortom: het is erg verstandig om bij een beschadigde ruit eerst de polisvoorwaarden te lezen, of de verzekering te bellen.

Op zoek naar de voordeligste autoverzekering? Vergelijk ze hier.

Bron

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl