Goedkoper verzekeren: neem een doorlopende reisverzekering

Een reisverzekering nodig? Een doorlopende polis biedt meer dekking voor minder geld.
  • Op www.geldenrecht.nl kunt u nu actuele tarieven van reisverzekeringen met elkaar vergelijken!

Een reisverzekering afsluiten voordat u op pad gaat, is geen overbodige luxe. Wie goed vergelijkt, kan flink besparen op de premie. Uit een vergelijking van independer.nl onder tachtig aanbieders blijkt dat een doorlopende reisverzekering, inclusief annulering, niet meer kost dan €104 per jaar. Een polisje van twee weken, zonder annulering, is vaak duurder (zie schema).

Niet iedereen vindt een reisverzekering nodig. Eén op de tien buitenlandgangers heeft geen reisverzekering. Een zonnebrilletje kan gemist worden en wanneer u onverhoopt in het ziekenhuis belandt, dan is er altijd nog de zorgverzekeraar die de kosten vergoedt, toch? Helaas is de werkelijkheid gecompliceerder. Wat betreft bagage bijvoorbeeld nemen we tegenwoordig steeds vaker dure spullen mee zoals een laptop, een mobieltje en een camera. Voor u het weet neemt u voor duizenden euro’s aan spullen mee.

Ziek in Amerika

Verlies of diefstal van uw spullen is misschien nog te overzien, maar wie bijvoorbeeld in de VS in het ziekenhuis belandt, krijgt een rekening gepresenteerd die veel hoger is dan hier. De zorgverzekeraars betalen meestal slechts de vergoedingen die in ons land gelden. De rest mag u zelf ophoesten, ook wanneer u aanvullend verzekerd bent. Verblijfkosten van een partner en de kosten van de terugreis zijn vaak niet gedekt. Ziekte in het buitenland vormt een risico waarvan u de kosten wellicht niet zelf kunt dragen. Voor een paar tientjes koopt u dat risico af.

Dat risico geldt natuurlijk niet voor een annulering; dan bent u in principe niet meer kwijt dan de kosten van de vakantie. Maar wat als u door een sterfgeval terug moet naar huis? Ook daarvoor biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Bij doorlopende verzekeringen is een annuleringsdekking vaak ingebouwd. Bij korte polissen zijn reis en annulering los te boeken. Let op wat er gedekt is. Zeker wanneer u de reis via internet boekt en u moet onverwacht cancellen, wordt de reissom niet altijd vergoed.

Los boeken

Boekt u het vliegticket en de accommodatie los, dan is sprake van een samengestelde reis. Als de vlucht niet doorgaat, bent u vaak niet verzekerd voor de accommodatie. Hiervoor moet de dekking samengestelde reis in de annuleringsverzekering zitten.

Sommige verzekeringen vergoeden de hele reissom, ook als u op de laatste vakantiedag opeens naar huis moet. Andere polissen bieden dan alleen een vergoeding voor die laatste dag. Reist u met de familie, let dan op dat de annulering wordt gesplitst. Dus: een polis per persoon en niet alleen voor degene die de reis boekt.

  • Op www.geldenrecht.nl kunt u nu actuele tarieven van reisverzekeringen met elkaar vergelijken!

Lees ook:

 

Bron(nen):
  • Plus Magazine