Spaarrente kruipt omhoog

De spaarrente is de laatste maanden weer wat aan het stijgen. Het gaat langzaam en met hele kleine stapjes, maar het gebeurt wel.

 Dat is prettig nieuws voor de spaarders, die de afgelopen tijd wel erg weinig rente ontvingen.

De best renderende spaarrekeningen vindt u in ons overzicht.

Nu scoren bijvoorbeeld Westland Utrecht Bank, Bank of Scotland en Centraal Beheer Achmea. Alleen de vrij opvraagbare spaarrekening van LeasePlan Bank komt hier ruim boven met een vergoeding van 2,98%. Die rente is echter voorbehouden aan mensen die daar al een rekening hebben, want nieuwe kunnen er niet geopend worden. Wel kunt u bijstorten op bestaande spaarrekeningen!

Accepteert u beperkende voorwaarden, dan kunt u op uw spaarrekening bij AEGON tot 3,1% rente ontvangen. En zet u een bedrag vast voor meerdere jaren, dan loopt de rente op tot 4,5% voor 10 jaar bij NIBC Bank en ABN Amro. De vraag is echter, of vastzetten op dit moment een verstandige actie is. De algemene verwachting is dat het renteniveau nog verder zal stijgen. De rente op spaarrekeningen stijgt dan mee, maar een deposito blijft de afgesproken rente vergoeden. Het openbreken van zo’n deposito is eigenlijk geen optie: de kosten daarvan zijn meestal erg hoog.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl